Civic nieuwsbrief, winter 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees in deze nieuwsbrief de laatste nieuwtjes van Civic Amsterdam Lees online | Afmelden

bij jou in de buurt                                         nieuwsbrief winter 2023
Welkom! Dit is de laatste nieuwsbrief van 2023. Een jaar waarin er bij Civic ontzettend veel gebeurd is. Zo opende het nieuwe Buurthuis De Bol in Amsterdam Noord, gingen we van start met de Jong In De Stad podcast en introduceerden we ons nieuwe logo. We ondertekenden de overeenkomst voor het samenwerkingsverband de Lang Leven Thuis flats en organiseerden in stadsdelen Noord, Oost en Zuidoost mooie activiteiten voor én met de bewoners. We willen iedereen bedanken voor de samenwerking, steun en inzet het afgelopen jaar. We kijken ernaar uit je weer te zien in 2024!  
maak kennis met...
In deze nieuwsbrief laten we je kennismaken met  Brecht van der Meulen, onlangs gestart als participatiemedewerker en aandachtsfunctionaris LGBTQIA+ bij Civic.
“Niet over mensen, maar met mensen.”
Kun je ons vertellen wat dit werk voor jou betekent en welke activiteiten je hoopt te organiseren in de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied?
Brecht: “Als participatiemedewerker bij Civic Oost hoop ik mijn achtergrond in grassroots organizing, thuiszorg en genderstudies te benutten om waardevolle activiteiten te organiseren in deze gemeenschappen. Het draait allemaal om het samenbrengen van mensen en het faciliteren van wat zij nodig hebben, in plaats van voor hen te beslissen.”
Lees hier het interview met Brecht »
 
Enthousiaste vrijwilliger Hans Res vertelt alles over zijn werk bij de Postsorteergroep Civic Zuidoost
“Ik help mensen om door de bomen het bos te zien”
Kun je jezelf voorstellen?
Hans: “Mijn naam is Hans Res, ik woon al ruim 40 jaar in Amsterdam Zuidoost. Voorheen runde ik een slagersbedrijf op de Kinkerstraat, maar na mijn politieke carrière ben ik gestopt en ben ik hier beland. Mijn vrijwilligerswerk begon toen ik werkbezoeken bracht aan MaDi, de voorganger van Buurtteam Zuidoost. Uiteindelijk kwam ik bij de Postsorteergroep terecht.”

Lees hier het interview met Hans »
actueel
Nieuwe aflevering van Jong In De Stad podcast; omgaan met de impact van social media en andere mentale uitdagingen
In de meest recente aflevering van de podcast ‘Jong in de Stad’ gaan jongeren Awa, Jaheim en Evelien diep in op de uitdagingen van mentale gezondheid, angst, hoge verwachtingen en de impact van social media. Jong In De Stad wordt gemaakt door Civic Amsterdam en JSP West.

Beluister de Jong In De Stad podcast: »
Gezondheidsambassadeurs bouwen aan een gezonde toekomst voor de buurt
Maar liefst elf buurtbewoners uit de Indische Buurt Oost mogen zich officieel Gezondheidsambassadeur noemen.
In vier bijeenkomsten leerden deze enthousiaste bewoners uit Amsterdam Oost alles over gezonde voeding, betaalbaar boodschappen doen en hoe belangrijk beweging en goede slaap is. Ook leerden ze de fijne kneepjes van het opzetten van gezonde acties in de buurt.

Lees hier alles over dit project »
agenda
Op de verschillende locaties van Civic in Amsterdam Oost, Noord en Zuidoost, vinden elke dag leuke activiteiten plaats. In de nieuwsbrief lichten we een paar van deze activiteiten uit. Hou de agenda op onze website in de gaten voor een volledig overzicht van alle activiteiten.
 ELKE DONDERDAG 13.00-14.00    HUIS VAN DE WIJK WATERLANDPLEIN

Civic x Buurtverbinding Spreekuur

De studenten van Buurtverbinding zitten voor je klaar om diverse vragen te beantwoorden.
Meer informatie >
 
Elke dinsdag 13:00 - 15:00   HUIS VAN DE WIJK wATERLANDPLEIN

Leesclub Waterlandplein

Welkom bij onze inspirerende leesclub die elke maand op de laatste dinsdag bijeenkomt! Bij ons draait alles om het delen van passie voor boeken, boeiende gesprekken en het ontdekken van nieuwe werelden tussen de regels.
Meer informatie >
 
Elke dinsdag van 16:00-18:00 uur Buurtteam bijlmer-oost

Koken met Carina op de Karspeldreef

15/9

Wil jij ook leren om gezond en makkelijk te koken? Doe dan mee aan de kooklessen van Carina op de Karspeldreef!

Meer informatie >

 
vrijdag 13:00 - 15:00 activiteitencentrum vonk

Financieel inloopspreekuur Grip Op Je Geld

Ben je inwoner van de Indische buurt of het Oostelijk Havengebied en heb je vragen over geld? Onze medewerkers en vrijwilligers helpen je gratis!
Meer informatie >
 
Elke vrijdag 13:30 - 14:30
Kramatsalon

Wandelen met de Flevowandelaars

Kom op vrijdagmiddag gezellig met ons meewandelen! We verzamelen bij de Kramatsalon en wandelen daarna in rustig tempo naar het Flevopark om te genieten van de natuur.
Meer informatie >
Naar meer activiteiten »
vrijwilligerswerk
Wil je vrijwilligerswerk doen?
Wil jij deze winter iets voor een ander doen? Wat denk je bijvoorbeeld van:

Vrijwilliger postsorteergroep (Zuidoost)

De postsorteergroep is er voor Amsterdammers die hulp nodig hebben bij het ordenen van hun administratie. De vrijwilligers helpen hen door alle post uit te zoeken en organiseren dat netjes in mappen.
Meer informatie >

Taalvrijwilliger bij Taal-en Participatiecentrum Eva & Adam (Noord)
Taal-en Participatiecentrum Eva & Adam faciliteert gratis taallessen voor anderstaligen in buurthuizen in Amsterdam-Noord. We zoeken vrijwilligers die met kleine groepjes (of 1-op-1) aan de slag willen gaan met de Nederlandse taal.  Meer informatie >
Vrijwilliger inloopspreekuur (Zuidoost)
Als vrijwilliger wil je graag iets doen voor een ander. Je vindt het leuk om een rol te spelen in je buurt. Of je wilt ervaring opdoen met werk. Het Buurtteam in Amsterdam is een geschikte plek, waar je jouw talenten als vrijwilliger kunt inzetten.  Meer informatie >
Naar meer vrijwilligersvacatures »
Civic Amsterdam
Wijkservicepunt Flevopoort
Kramatplantsoen 101-h
1095 LB Amsterdam
T: 020 - 665 8001
Volg ons
Linkedin   Facebook   Twitter  
Onderdeel van Civic:
Eva & Adam
Jongeren Service Punt

Civic is partner van:
Post Oost