Civic nieuwsbrief, voorjaar 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees in deze nieuwsbrief de laatste nieuwtjes van Civic Amsterdam Lees online | Afmelden

bij jou in de buurt                                  nieuwsbrief voorjaar 2024
Welkom bij de Civic nieuwsbrief! We waarderen het enorm dat je de tijd neemt om ons laatste nieuws te lezen. In deze editie laten we je onder andere kennismaken met twee nieuwe Civic locaties, presenteren we het jaarverslag van 2023 en blikken we terug op een succesvolle Internationale Vrouwendag.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Bezoek dan onze website of volg ons op social media, waar je regelmatig updates kunt lezen.
Veel leesplezier gewenst!
maak kennis met...

Civic heeft onlangs niet één, maar twee nieuwe locaties geopend in Stadsdeel Oost. In deze nieuwsbrief stellen Ruth Hooiveld en Roosmarie Stavenuiter, de medewerkers van Civic die verantwoordelijk zijn voor deze nieuwe locaties, zichzelf voor en presenteren ze de nieuwe initiatieven voor de buurt.
Ontmoet… Ruth Hooiveld, participatiemedewerker bij de Archipel
Kun je de Archipel in 5 woorden omschrijven?
R
uth: “Licht, open, warm, gezellig, centraal.”
Welke activiteiten worden er georganiseerd?
Ruth: “We zijn maandag tot en met vrijdag de hele dag open voor koffie, thee en een praatje. Verder is het programma nog in opbouw want we zijn pas net gestart. De dingen die we doen zijn nu al heel divers; op maandag is er een LHBTQIA+ inloop, op dinsdag kun je aansluiten bij de naaicursus, op donderdag kun je een bakje soep eten en op vrijdag taallessen volgen van Cybersoek. Ook zijn er verschillende bewonersgroepen die gebruik maken van de ruimtes, zoals stichting Dembati, Gavilia, MOC en Sukher, met allemaal hun eigen achterban en doelgroep.”

Lees hier het interview met Ruth  »
 
Ontmoet… Roosmarie Stavenuiter participatiemedewerker bij de Huisjes
Kun je De Huisjes in 5 woorden omschrijven?
Roosmarie: “Klein, historisch, middenin de Indische buurt!”
Welke activiteiten worden er georganiseerd?
Roosmarie: “De eerste maanden vooral het ophalen van ideeën van de bewoners, het rechter huisje wordt nu ingericht zodat we daar buurtbewoners kunnen ontvangen en met hun kunnen sparren over hun ideeën. Om al reuring te creëren, willen we in het linker huisje zo snel mogelijk activiteiten organiseren met bijvoorbeeld een foto expositie, live muziek, spoken word en een LEGO festijn.”
Lees hier het interview met Roosmarie »
actueel
Lees nu het Civic jaarverslag; een kleurrijke en gevarieerde terugblik op 2023
IMet veel plezier presenteren we in deze nieuwsbrief ons jaarverslag over het jaar 2023. Het biedt een kleurrijk en gevarieerd overzicht waarin we onze betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en de impact van onze activiteiten in de wijken laten zien, door middel van zeventien inspirerende interviews. Wil je ons jaarverslag lezen? Je kunt het hier vinden.


Lees het Jaarverslag 2023 »
 
Aflevering 5 van de Jong In De Stad podcast nu online

De Jong in de Stad podcast is dé plek waar Amsterdamse jongeren samenkomen om te praten over mentale gezondheid. In deze vijfde aflevering hebben we weer bijzondere gasten: artiest Roxy Rosa en eventproducer Yara en Gracy Maduro als gastvrouw.

Luister naar de podcast via deze links.

Lees meer over de podcast »
 
Terugblik Internationale Vrouwendag bij Civic Amsterdam

Op Internationale Vrouwendag, wereldwijd gevierd op 8 maart, staan gelijkheid en inclusie centraal. Civic vierde deze dag met diverse lokale initiatieven, waarbij activiteiten werden georganiseerd rondom thema’s als veerkracht, verbondenheid en empowerment. Lees in deze nieuwsbrief hoe Vrouwendag in de verschillende stadsdelen werd gevierd.

Lees meer »
agenda
Op de verschillende locaties van Civic in Amsterdam Oost, Noord en Zuidoost, vinden elke dag leuke activiteiten plaats. In de nieuwsbrief lichten we een paar van deze activiteiten uit. Hou de agenda op onze website in de gaten voor een volledig overzicht van alle activiteiten.
 Op donderdag van 09:30 – 12:00    bij Vrouw aan ‘t IJ

Heldin, een cursus van het Rode Kruis (vanaf 10 mei bij Vrouwen aan ‘t IJ)

Heldin is een cursus van het Rode Kruis voor vrouwen die nog niet de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen hebben om te kunnen of durven handelen in een noodsituatie. Tijdens de cursus Heldin leren deelnemers de praktische vaardigheden om eerste hulp te kunnen bieden. Ook wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen, daadkracht en effectieve communicatie. Tijdens de cursus leren deelnemers hulp te (durven) vragen, om te gaan met lastige situaties en te reageren in noodsituaties. Meer informatie >
 
Elke maandag van 16:00 - 17:30   bij De Archipel

LGBTQIA+ inloop in buurthuis De Archipel

De LGBTQIA+* inloop in buurthuis De Archipel is er voor iedereen die met ervaringsdeskundigen wil praten over gender of seksualiteit/geaardheid of gewoon een kopje koffie wil drinken met gelijkgestemden.
Meer informatie >
 
Op 8 april van 19:00 – 22:00  in Genieten

Healthy Iftar voor vrouwen in Genieten

15/9

Gezonde maaltijd gedurende de vastenmaand ramadan, speciaal voor vrouwen.

Meer informatie >

 
Op maandagen van 10:00 – 12:00 uur  bij Eva & Adam

Cursus Omgaan Met Stress (vanaf 15 april)

Woon je in Amsterdam Noord? Heb je te veel stress? Pieker je veel?  Dan is deze gratis cursus iets voor jou! De cursus ‘omgaan met stress’ bestaat uit vier thema-bijeenkomsten van elk twee uur voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder.
Meer informatie >
 
Iedere donderdag van 09:00 tot 12:00 uur  Buurtteam Bijlmer Oost

Postsorteergroep

Vind je het moeilijk jouw post te openen? Heb je veel post en ben je bang om post weg te gooien? Heb je geen overzicht in jouw administratie meer? Wij helpen je graag met jouw post en papieren. Neem jouw post mee en kom naar de postsorteergroep.
Meer informatie >
Naar meer activiteiten »
vrijwilligerswerk
Wil je vrijwilligerswerk doen?
Wil jij dit voorjaar iets voor een ander doen? Wat denk je bijvoorbeeld van:

Hulpkok bij Zuidoost United (Zuidoost)
Ben jij een keukenprins(es) die graag zijn/haar talenten inzet voor een goed doel? Zuidoost United, de bruisende voetbalclub in Bijlmerpark, nodigt jou uit om deel te nemen aan ons team van vrijwillige keukenhelden! Elke woensdag staan we klaar om de hongerige buikjes van onze jeugdspelers te vullen na een intensieve trainingssessie. Meer informatie >

Taalvrijwilliger voor Civic Amsterdam (Oost)
Civic Amsterdam is op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers om taallessen te geven aan anderstaligen in groepsverband op verschillende locaties in Amsterdam Oost/Indische buurt.  Meer informatie >
Taalvrijwilliger bij Taal-en Participatiecentrum Eva & Adam (Noord)
Taal-en Participatiecentrum Eva & Adam faciliteert gratis taallessen voor anderstaligen in buurthuizen in Amsterdam-Noord. We zoeken vrijwilligers die met kleine groepjes (of 1-op-1) aan de slag willen gaan met de Nederlandse taal.   Meer informatie >
Naar meer vrijwilligersvacatures »
Civic Amsterdam
Wijkservicepunt Flevopoort
Kramatplantsoen 101-h
1095 LB Amsterdam
T: 020 - 665 8001
Volg ons
Linkedin   Facebook   Twitter  
Onderdeel van Civic:
Eva & Adam
Jongeren Service Punt

Civic is partner van:
Post Oost